Dzień Chleba 2019 w naszej szkole

W dniu dzisiejszym odbył się w naszej szkole konkurs kulinarny na wypiek najlepszego chleba oraz na pastę do pieczywa.

Uczestniczylo w nim 16 uczniów, którzy w domu często z pomocą rodziny
przygotowali 6 chlebów na zakwasie, 5 chlebów drożdżowych i 15 past.

Oceny potraw dokonało Jury w skladzie:
1. Piotr Grabowski „Piekarnia-Cukiernia GRABOWSKI” w Radzionkowie
2. Tadeusz Opara „Dżelfa” S.C. Piekarnia w Hanusku
3. Michał Wylenżek „Piekarnia J.P.A Wylenzek” w Radzionkowie
4. Jaroslaw Wyszyński „Piekarnia Balta” w Zendku

W kategorii „chleb na zakwasie”
I miejsce Magdalena Brzezina kl.III technik żywienia
Il miejsce Marlena Bendkowska kl.III technik architektury krajobrazu
III miejsce Emilia Sklorz kl.II technik żywienia

W kategorii „chleb drożdżowy”
I miejsce Katarzyna Kandzia kl.lll technik żywienia
II miejsce Paulina Boncol kl.IV technik żywienia
III miejsce Sabina Berda kl.IV technik żywienia

W kategorii „pasta do chleba”
I miejsce Izabela Występ kl.II kucharz
II miejsce Kamila Nowak kl.IV technik żywienia
ll miejsce Milena Dyszy kl.II technik żywienia

Konkurs uświetnili swoją obecnością goście:
1. Marek Cyl – Wójt Gminy Świerklaniec
2. Jarosław Czapla – Kierownik Biura Powiatowego ARiMR w Nakle Śl.
3. Barbara Wróbel – Kierownik ODR w Nakle Śl.

Konkurs podsumowano i rozdano nagrody na apelu w tym samym dniu.
Sponsorem nagród byl ZSCKR i ARiMR