KONKURS
na Domowy Wypiek Chleba
oraz na Pastę do Chleba
Regulamin
- Organizatorem jest Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śl.
- Konkurs odbędzie się 22 listopada 2021r.
- Organizator nadzoruje przebieg konkursu i powołuje Jury.
- Uczestnikami konkursu mogą być uczniowie ZSCKR wraz z członkiem rodziny.
- Uczestnicy zgłaszają chęć uczestnictwa przynosząc przepis na chleb lub pastę
wydrukowany w formacie A4, oraz w formie elektronicznej (Arial 12, wyjustowane do lewej, interlinia 1,5; nazwa potrawy pogrubiona; przesłać na maila justynaostrowska@ckrnaklo.pl).
- Przepis powinien zawierać: nazwę, skład surowcowy i sposób wykonania.
- Uczestnicy przynoszą gotowy chleb lub pastę i przygotowują go do oceny przez jury.
- Oceniane będą;
-chleb na zakwasie
-chleb mieszany
-pasta
- Kryteria oceny:
-walory smakowe
-konsystencja
-estetyka
- Zgłoszenia oraz przepis przyjmowane są u nauczycieli przedmiotów gastronomicznych do dnia 18 listopada br.
- Organizator na podstawie protokołów jury przyznaje wyróżnionym nagrody.
- Nagrody będą wręczane podczas uroczystego apelu w dniu konkursu.
- Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do dokonania zmian w regulaminie konkursu.