KONKURS WIELKANOCNY!!!!!!

Konkurs potraw wielkanocnych już za nami!!

To wieloletnia tradycja naszej szkoły, w której uczestniczą jako jurorzy przedstawiciele gastronomicznej „śmietanki” Śląska oraz znamienici goście, przedstawiciele władz państwowych i lokalnych. Pani Dyrektor Łucja Chrzęstek-Bar pragnie serdecznie podziękować nauczycielom przedmiotów gastronomicznych: Pani Iwonie Lubos-Smółce, Pani Joannie Guzy, Pani Dorocie Bujoczek, Panu Pawłowi Kąkolowi i Panu Sławomirowi Wawrzyniakowi za organizację i obsługę całości konkursu – bez tych osób nie udałoby się osiągnąć sukcesu!


W jury tej edycji mieliśmy zaszczyt gościć: Patryka Popielskiego z Hotel **** Pałac Czarny Las, Jacka Kolakowskiego – doradcę kulinarnego oraz Kamila Jokiela z Restauracja Hotel Lantier.
Zwycięzcami konkursu zostali następujący uczniowie:
– kategoria zupa – Nikola Janoszka, Julia Rozanka za wielkanocną zupę z batatów,
– kategoria danie zasadnicze – Emilia Krzymińska, Błażej Siarkowski za drobiowe kotleciki z jajkiem,
– kategoria deser – Natalia Sklorz i Wiktoria Szołtysik za sernik z kruszonką. GRATULUJEMY WSZYSTKIM UCZESTNIKOM KONKURSU KREATYWNOŚCI KULINARNEJ I DOBREGO SMAKU!
W tym dniu swoją obecnością zaszczycili nas:
– Minister Aktywów Państwych – Piotr Pyzik,
– Dyrektor Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Częstochowie Konrad Jarzyński ze swoim zastępcą – Panią Teresą Pala,
– Zastępca Dyrektora Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie – Anna Szymik,
– Ksiądz proboszcz Krzysztof Karkoszka – prezes Fundacji Rozbark,
– Wójt Gminy Świerklaniec – Marek Cyl,
– Członek Zarządu Powiatu – Krzysztof Łoziński,
– Łukasz Wylężek z Dzieła Świętego Mikołaja,
– Prezes Kół Gospodyń Wiejskich w Świerklańcu – Mirosław Bacik,
– Jarosław Czapla – Kierownik oddziału ARiMR w Nakle Śląskim,
– Barbara Wróbel – Kierownik Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego w Nakle Śląskim.
Cieszymy się, że po raz kolejny udowodniliśmy, że nakielski ZSCKR jest kuźnią tradycji i smaku!