CYPR GRUPY ŻYWIENIA 2012/13

Cypr 12-13            Uczniowie kierunków gastronomicznych w przyszłym roku szkolnym 2012/2013 będą mieli okazję odbyć praktykę zawodową w luksusowych hotelach na Cyprze. Stało się to możliwe dzięki programowi Leonardo da Vinci, w którym projekt napisany przez Dyrektora Sławomira Wawrzyniaka – „Doskonalenie usług kateringowych w przemyśle hotelarskim – Perfection of catering services in hotel industry”- przeszedł pomyślnie procedury konkursowe.
Młodzież poleci na Cypr w trzech turach: na przełomie października i listopada oraz w marcu i czerwcu przyszłego roku.
Uczniowie odbędą miesięczne praktyki w luksusowych hotelach sieci Amathus. Program praktyki będzie dotyczył m.in. pracy
w restauracji i hotelu (obsługa konsumentów i pomoc cypryjskiemu personelowi, praca na nowoczesnym sprzęcie kuchennym, pomoc w przyrządzaniu potraw i ich podawaniu, obsługa kelnerska na sali, nauka przygotowywania potraw i deserów z lokalnych produktów np. owoce morza, ryby, egzotyczne owoce, potrawy regionalne). Dodatkowo, w czasie wolnym, przewidziana jest realizacja programu kulturalnego dla uczestników praktyki, który będzie obejmował zapoznanie się z lokalnymi zwyczajami, zwiedzaniem wyspy, wycieczkami do miejsc historycznie ważnych.
Efektem końcowym będzie otrzymanie przez młodych praktykantów dokumentów końcowych: Europass- Mobilność oraz certyfikatówi referencji od menadżerów hotelu.


Cieszymy się bardzo z tak wielkiego sukcesu naszej szkoły!

Praktyki zawodowe na cyprze – grupa kucharzy

Centrum Kształcenia Rolniczego - Wszelkie prawa zastrzeżone Theme by Flythemes