!!!! Uroczystość otwarcia ZIELONEJ PRACOWNI –BIOLANDII połączone z konkursem Na wypiek CHLEBA!!!!!

Dzisiaj w ZSCKR w Nakle Śląskim  Pani Dyrektor Łucja Chrzęstek- Bar w związku z podwójną uroczystością powitała wielu znakomitych gości.

W  naszej szkole odbyło się uroczyste otwarcie Zielonej Pracowni- BIOlandii. Otwarcie i funkcjonowanie   pracowni było możliwe dzięki dofinansowaniu z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska w Katowicach. Pomysłodawczynią projektu była Pani dr Joanna Kocot- Zalewska.

W tym samym dniu w szkole odbywał się również konkurs „Na domowy wypiek chleba oraz pastę do chleba”- konkurs ma wieloletnią tradycję, cieszy się dużym zainteresowaniem.

Jury w składzie:

Agata Pliczko z Gospodarstwa Rolnego Pliczko

Tadeusz Opara z Piekarni Dżelfa z Hanuska

Izabela Jonczyk z Młyna w Koszęcinie

 

Wyłoniło zwycięzców:

-Na wypiek  chleba

I miejsce Emilia Krzemińska

II miejsce Karolina Mansfeld

III Karolina Maniura

-Na pastę do chleba

I miejsce Julia Rozanka

II miejsce Nikola Mazur

III miejsce Martyna Prochacka

 

Serdecznie gratulujemy!!!!!!

 

Na uroczystości zawitało wielu znakomitych gości:

Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pan  Szymon Giżyński

Poseł na Sejm RP Pani Barbara Dziuk

Wice-Prezes Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach

Dyrektor Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego w Częstochowie Pan Piotr Dobosz

Dyrektor Kuratorium Oświaty w Bytomiu Pani Bożena Szarama

Wice-Dyrektor  Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Pani Anna Szymik

Wójt Gminy Świerklaniec Pan Marek Cyl

Kierownik Biura Terenowego Agencji Restrukturyzacji   i Modernizacji Rolnictwa   w Nakle Śląskim Pan Jarosław Czapla

Kierownik Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Nakle Śląskim Pani Barbara Wróbel

Członek Zarządu Śląskiej Izby Rolniczej Pan Henryk Piątek

Członek Zarządu Starostwa Powiatowego w Tarnowskich Górach Pan Krzysztof Łoziński

 

Zwieńczeniem tego wspaniałego dnia był krótki koncert na sali gimnastycznej nawiązujący do tematyki  patriotycznej , jak również tradycji wypieku chleba.